Bakan Işıkhan, Torba Yasanın Detaylarını Paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarının emekliliği konusunda uzun zamandır beklenen düzenlemeleri içeren torba yasanın detaylarını paylaştı.

Ekonomi 7.07.2024 15:05:00 275 0
Bakan Işıkhan,  Torba Yasanın Detaylarını Paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarının emekliliği konusunda uzun zamandır beklenen düzenlemeleri içeren torba yasanın detaylarını paylaştı.

Yeni düzenleme ile ev kadınları da artık "evde çalışan kadın" statüsünde görülerek emekli olma hakkına sahip olacak. Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin beş yıllık plan çerçevesinde hayata geçirileceğini belirtti. Ev hanımları, isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyerek emeklilik imkanına kavuşacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ev kadınlarına sağlanacak emeklilik düzenlemesinin ayrıntılarını paylaştı. Cenkci, ev kadınlarının prim ödemelerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. "Ev kadınları, isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyebilecek ve oranlar çalışmalar netleştikçe paylaşılacak. Bu primlerin bir kısmı da devlet tarafından teşvik edilecek," dedi.

Yeni düzenleme ile ev kadınlarının prim ödemelerinin üçte birini devlet karşılayacak. Yemek, çamaşır ve ütü gibi ev işlerini tam gün yapan kadınlar, bu düzenleme sayesinde sosyal güvenceye kavuşacak. İsteğe bağlı sigorta primi olarak yatırılacak olan 6400 lira 80 kuruşun 2133 lira 65 kuruşluk kısmı devlet tarafından karşılanacak.

Ev kadınlarına emeklilik hakkı, 7200 prim günü doldurularak sağlanacak. Bu sayede, emekli olan ev hanımları birçok sosyal hakka sahip olacaklar. Ayrıca, prim günlerini tamamlayan ev hanımları sağlık hizmetlerinden de faydalanabilecekler.

 

 

 


Haber Editörü

Hüseyin İSTEMİHAN

hüseyin.56@gmail.com

Yeni bir parti daha kuruluyor! Partinin ismi ve amblemi belli oldu!

Siirt 10. Kitap Fuarı Kapılarını Açıyor: Ünlü Yazarlar da Fuarda

Kelemlerini Tarihi Ulu Camii Camiini Çizmek İçin Kullandılar!

Hatrant Köyünde Çocukların Hayali Gerçekleşti: Dinçer Azaphan’dan Anlamlı Destek

Başkan Nas, Milli Eğitim Polat’ı Ziyaret Etti

Kaymakam Serin, Beykent İlk/Ortaokulu’nu ziyaret etti

Eruh’ta ADEP Ekiplerinin Ev Ziyaretleri Sürüyor

Baykan Kızılay'dan Öğrencilere Giyim Yardımı

Sen de Bir Fidan Dik Sosyal Sorumluluk Proje Kurucusu Kaymakam Özcan’ı Ziyaret Etti

Nüfus Müdürü Toprak, Kaymakam Özcan’ı Ziyaret Etti.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.