Bakan Tekin: Okul kayıt parası yasal değil

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ve bağış parası sorusuna net olarak yanıt vererek, kayıt parası talep edilmesi ve verilmesinin teorikte de pratikte yer almadığını belirtti.

Eğitim 21.09.2024 11:53:00 301 0
Bakan Tekin: Okul kayıt parası yasal değil

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ve bağış parası sorusuna net olarak yanıt vererek, kayıt parası talep edilmesi ve verilmesinin teorikte de pratikte yer almadığını belirtti. Okul kayıt ücretinin teorik olarak da pratik olarak da olmadığını belirten Bakan Tekin, okul aile birliklerine "bağış" adı ile yapılan ödemeler sorusunu şöyle yanıtladı: Okul kayıt ücreti yasal değil. Daha önceki yayınlarda söyledim. Liselerde iki grup öğrencimiz var. Birincisi merkezi sınavla yerleşen öğrenci. Birincisi sınavla yerleşen öğrenci, ikincisi adrese dayalı kayıt olan. Liseler de böyle. Bir okul müdürünün 'ben bu öğrenciyi kayıt yapmıyorum' deme durumu yok. İlk ve ortaokullarda yine çocuklarımız elektronik ortamda adreslerine en yakın okullara yerleştiriliyorlar. Yani bir veli 'benden kayıt için ücreti' istendi diyorsa ve kayıt hakkı olmayan okullarda bunu bir şekilde oraya kaydettirmek için farklı yöntemler deniyor olabilir. Kayıt hakkı olan birini kayıt etmeme gibi bir durum yok. Boş yere müdürlerimizi zan altında bırakmasınlar. Okul aile birliklerimiz var. Seçimle göreve gelmiş bir yapı var. Burada velilerimizin standart hizmetin dışında öğrencilere başka hizmetlerin sunulmasını istiyorlardı. Kendi aralarında bir bağış mekanizması oluşturup o hizmeti satın alıyorlar. Mevzuatını biz yapıyoruz. Bağışlar ve yaptıkları işlere de Bakanlığımızın teftiş hizmetleri takip ediyor. Bunun dışında para talep ediliyorsa bize başvursunlar biz gereğini yaparız. Sözlerine yer verdi.

 

 


Haber Editörü

Hüseyin İSTEMİHAN

hüseyin.56@gmail.com

Siirt’te Deyr Tepesi'nden Düşen Kadın Yaşamını Yitirdi

Türkiye Diyanet Vakfı İlahiyat Akademi Burs Programı Mülakatları Siirt Üniversitesi’nde Yapıldı

Kirada Yeni Dönem Resmen Başladı!

Benzin’e 1 Lira 83 Kuruş Motorinin İse 1,63 Kuruş İndirim Geldi,

İl Müdürü Sidar, Çocuk Evleri  Sitesini Ziyaret Etti

İl Müdürü Sidar, Sosyal Hizmet Merkezi Personelleriyle Bir Araya Geldi

İl Müdürü Sidar, Yer Tespitinde Bulundu.

Siirt’e AK Kadınlar Nöbette

Vali Kızılkaya, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında 240 Projeyi Gözden Geçirdi

Deniz Uğur’a Onur Ödülü: "Özgür Filistin" Temasıyla Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.