Tarih: 05.07.2024 18:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sürpriz 'Esad' Çıkışı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi’nin dönüşünde uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşmek istediğini bir kez daha vurgulayan Erdoğan, hem Putin hem de Esad’a davette bulunabileceğini söyledi. Suriye’de silahlı muhalif örgütlere yıllarca yardım ettikten sonra “Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde yaklaşılması önemlidir, Suriye’ye dostluk elimizi daima uzattık” diyen Erdoğan, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Bizim Sayın Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir. Suriye sahasında aradan geçen onca yıl herkese kalıcı çözüm mekanizmasının kurulması gerektiğini net bir şekilde göstermiştir. Altyapısı yok olmuş, halkı darmadağın hale gelmiş Suriye’nin yeniden ayağa kalkması ve istikrarsızlığın son bulması elzemdir. Sahada son zamanlarda sağlanan sükunet, akıllıca politikalar ve önyargılardan uzak ve çözüm odaklı yaklaşımlarla barış kapısını aralayabilir. Bölgedeki istikrarsızlığın başta PKK/PYD/YPG olmak üzere terör örgütlerine hareket alanı sağlaması, bir sorundur.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —