Diyarbakır’da Dev Proje! 10 bin kişiyi istihdam edecek

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde devam eden 10 milyar TL'lik yatırım projesi, Karacadağ'ın püskürttüğü lavlarla kaplanmış bölgeyi sanayi ve istihdam için dönüştürüyor.

Genel 1.07.2024 19:05:00 993 0
Diyarbakır’da Dev Proje! 10 bin kişiyi istihdam edecek

Diyarbakır'a 10 milyar TL'lik yatırımda hummalı çalışma devam ediyor. 10 bin kişinin istihdam edeceği projeyle Karacadağ'ın püskürttüğü lavlarla kapattığı bölge sanayiye kazandırılıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Oğlaklı Mahallesi ve Karacadağ bölgesinde, 10 milyar TL'lik bütçe ile inşa edilmesi planlanan İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri projesi için elektrik ve su tesisatlarının çekilmesinin ardından altyapı kazı çalışmaları devam ediyor. Yol düzenlemesinin bittiği proje, blokların inşa edilmesiyle hız kazanacak.

Dev yatırımın planlandığı bin dönüm arazide, hastane, spor tesisleri, idari binalar, oteller, cami ve 1200 ticari iş yeri gibi birçok tesis inşa edilecek. Doğup büyüdüğü bölgeye yatırım yapan proje sorumlusu ve Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Karacadağ bölgesinde sanayileşmenin arttığını ve geri dönüşüm, eğitim, sağlık gibi birçok hizmeti içerecek bir sanayi bölgesi oluşturacaklarını belirtti.


Haber Editörü

Vedat AYDIN

Siirt'te Özel Bireyler Emeklerinin Karşılığını Aldı!

Siirt'te 12 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan B.E. Yakalandı

Siirt Belediyesi'nden İhtiyaç Sahibi Ailelere Sıcak Yemek Desteği Devam Ediyor

CUMA NAMAZI SONRASI VALİ'DEN HALK ZİYARETİ

SİİRT VALİLİĞİ’NDEN HUZUR VE GÜVENLİK OPERASYONLARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Baykan Belediyesi Asfalt ve Onarım Çalışmalarını Hızlandırdı

Siirt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Basın Duyurusu

Baykan Belediyesinin Kilit Taşı Çalışması Tamamlandı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Yerleri Değişen Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla Veda Yemeğinde Bir Araya Geldi

Baykan’ın Dereleri Canlanıyor


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.