Tarih: 25.10.2024 20:00

Egemen Bağış merkeze çekildi

Facebook Twitter Linked-in

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun 27 Temmuz 2024’te Çekya’nın başkenti Prag’a büyükelçi olarak atanacağı söylendi.

Görevlendirmeyi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın tebliğ ettiği de belirtildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan atamalara göre, Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu oldu.

Son dönemde Dışişleri geleneklerinin dışına çıkılarak siyaset kökenli büyükelçiler atanıyor. Bu atamaların simge isimleri arasında yer alan Egemen Bağış, 20 Eylül 2019’da Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmişti.

Sözcü’nün haberine göre, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış merkeze çekildi.

Egemen Bağış, 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ve kendisine ait olduğu iddia edilen “Bakara, makara” sözleri ile biliniyor.

Bağış’ın, gazeteci Metehan Demir’le arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarında “Ben her cuma bir ayet sallıyorum. Google’a ayetleri sor, oradan salla bir tane gitsin. Bu sabah beşte çaktım bir tane. Bu Bakara iyi makara” dediği gündeme gelmişti.

Bağış son olarak yakın zamanda bir kez daha söz konusu kaydın montaj olduğunu ileri sürmüş ve “Dünyanın en büyük ses laboratuvarı Londra’dadır. Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanarak, birleştirildiği bilimsel olarak orada da tescillenmiştir” iddiasında bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —