Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Bilimsel Dokümantasyon ve Tanıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 6 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu.
Alımlar, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6’ncı maddesi ve ilgili yönetmelikler kapsamında gerçekleştirilecek.
Pozisyonlar ve Detaylar:
MTA, sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirmeyle şu pozisyonlar için personel alacak:
Başvuru ve Değerlendirme Süreci:
1. BAŞVURU ŞARTLARI
1.1. GENEL ŞARTLAR
a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara haiz olmak,
b. Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c. (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanı 2 kat olan pozisyonlar için başvuru yapabilirler),
d. Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 (üç) yıl, üç katını geçemeyecekler için en az 5 (beş) yıl diğerleri için en az 8 (sekiz) yıl mesleki tecrübeye sahip bulunmak. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; b ve c maddelerinde belirtilen bölümlerinden mezun olduktan sonra bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),
e. Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
f. Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine, analitik düşünme ve hızlı problem çözme yeteneğine sahip olmak,
g. Yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek, mesleğinin gerektirdiği yeni teknolojileri takip etmek ve takım çalışmasına yatkın olmak,
h. Genel Müdürlüğümüzce talep edilmesi halinde, sertifika istenmeyen ancak tecrübe veya bilgi sahibi olunması beklenilen konularda daha önce çalışılan işyerlerinden ilgili konuda çalıştığını gösterir referans mektubu getirmek,
i. Sağlık durumunun ilanda belirtilen şartlara elverişli olması ve görevini sürekli yapmasına engel olabilecek hastalık veya engelinin bulunmaması gerekmektedir.
j. Erkek adaylar için askerlik ile ilgili terhis, muafiyet veya tecilli olmak.
1.2. ÖZEL ŞARTLAR
Adaylarda aranan özel şartlar başvurulacak pozisyona ait kısımda belirtilmektedir.
2. İSTENİLEN BELGELER
Sisteme yüklenmesi gereken belgeler;
a. Fotoğraflı Özgeçmiş: Adayların hazırlamış oldukları fotoğraflı özgeçmişlerini sisteme “pdf” formatında yüklemeleri gerekmektedir. İlgili doküman, çalışma konularını içeren detaylı bir şekilde ve Türkçe olarak hazırlanması beklenmektedir
b. Diploma/Mezuniyet Belgesi: Adayların Öğrenim bilgileri başvuru sisteminden otomatik olarak çekilebilmektedir. Mezuniyet bilgileri sisteme yansımayan veya gelen bilgilerin hatalı/eksik olduğunu düşünen adaylar, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgesi gibi güncel dokümanları sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
c. Denklik Gösterir Belge: Eğitimlerini yurt dışında tamamlayan adayların diploma/mezuniyet belgeleri ile birlikte YÖK onaylı denklik belgesini “pdf” formatında sisteme yüklemeleri beklenmektedir.
d. Mesleki Çalışma Belgesi: “GENEL ŞARTLAR” bölümünde (d) maddesinde yer alan sürelerde adayların mesleki tecrübelerinin bilişim personeli olarak geçtiğinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Sürelerin hesabında ilgili lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır. Özel sektörde çalışanlar için, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi Belgesi, Kamu kurumlarında çalışanlar için ise çalıştıkları kurumdan alınacak belgeler değerlendirilecektir. (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu adresinden alınan barkodlu belge)
e. Programlama Belgesi: “GENEL ŞARTLAR” bölümünde (e) maddesinde belirtilen koşulların ispatına yönelik ilgili belgeler adaylar tarafından sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Güncel programlama dillerinden en az iki tanesine ilişkin belge veya belgelerin “pdf” formatında tek dosya halinde sisteme yüklenmesi beklenmektedir. (Transkript belgesi de kabul edilecektir.)
f. KPSS Sonuç Belgesi: Varsa KPSS P3 puan türünden alınmış 2023 veya 2024 yılına ait bir puan belgesinin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
g. Yabancı Dil Belgesi: Varsa son 5 yıl (ilanda belirtilen ilk başvuru tarihinden itibaren) içerisinde YDS veya dengi (ÖSYM “Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Dokümanında” belirtilen) sınavlardan alınmış “İNGİLİZCE” dil puanı adaylar tarafından sisteme yüklenmesi beklenmektedir.
h. Askerlik Durum Belgesi: Erkek adaylar için askerlik durum belgesinin sistemde kayıtlı olması gerekmektedir. İlgili bilgiler sistemden otomatik olarak getirilmektedir.
i. Mesleki Deneyim Belgesi: İbraz edilecek olan mesleki deneyim belgesinin adayların başvurulan pozisyon ile ilgili alan bilgisi, çalışılan hizmetler/projeler ve bu hizmetlerin/projelerin kapsamı hakkında bilgileri içeriyor olması gerekmektedir. İlgili belge, bu alanda hizmetin/projenin geçtiği iş yerlerindeki bağlı olunan yöneticiler, söz konusu hizmetlerde/projelerde birlikte çalışılan diğer yöneticiler veya ilgili insan kaynakları birimlerinden en az biri tarafından ıslak imzalanmış ve varsa kaşelenmiş olarak onaylatılacaktır. Belge/Belgelerin “pdf” formatında tek dosya halinde sisteme yüklenmesi beklenmektedir.
j. Project Management Professional (PMP) Sertifikası: Kıdemli Proje Yöneticisi pozisyonuna başvuran adayların söz konusu sertifikayı “pdf” formatında tek dosya halinde sisteme yüklenmesi beklenmektedir.
k. Ağ Uzmanlığı Sertifikası: Kıdemli Ağ ve Güvenlik Uzmanı pozisyonuna başvuran adayların söz konusu sertifika/sertifikaları “pdf” formatında tek dosya halinde sisteme yüklenmesi beklenmektedir.
l. Diğer Belge ve Sertifikalar: Adayların varsa sahip oldukları veya talep edilen diğer sertifikaları veya belgeleri “pdf” formatında tek dosya halinde sisteme yüklemeleri beklenmektedir.
m. Tüm sertifikalar, verildikleri kuruluşun belirlediği sertifika geçerlilik sorgulama yöntemleriyle Genel Müdürlüğümüz tarafından doğrulanacaktır. Sunulan sertifikaların doğrulanabilmesi için sertifika numarası, sorgulama ve doğrulama adresleri, sorgulama şifresi gibi bilgi ve belgelerin sağlanması adayın sorumluluğundadır. Sağlanan bilgi ve belgelerle sertifikanın geçerliliği teyit edilemezse söz konusu sertifika dikkate alınmayacaktır.
n. Bilgi veya tecrübe şartını gösteren belgeleri imzalayan kişilerin erişilebilir telefon, e-posta ve adres bilgileri ile pozisyon bilgilerinin de aynı belge içerisinde ayrıca yer alıyor olması gerekmektedir. Sınav Komisyonu sağlanan bilgi ve belgelerin doğruluğunu teyit etmek isterse, bu bilgi ve belgeleri onaylayan gerçek ve/veya tüzel kişilerle iletişime geçebilecektir. Sağlanan bilgi ve belgelerin doğruluğu teyit edilmezse söz konusu belge dikkate alınmayacaktır.
o. Adayların başvuruda bulundukları pozisyon için istenilen belgeleri sisteme eksiksiz bir şekilde yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar veya eksikliklerden adaylar sorumlu olacaktır.
3. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ
a. Başvurular 30/12/2024 tarihinde saat: 09.00’da başlayacak olup, 17/01/2025 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.
b. Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinde “Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanmak suretiyle yapacaktır. Adaylar başvuru için gerekli belgeleri başvuru sisteminde belirtilen yerlere yükleyeceklerdir. Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır. Posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır. Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
c. Eksik belge içeren başvurulara sahip veya aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
d. Adaylar belirtilen pozisyonlardan 1 (bir) tanesine başvurulabilecektir.
e. Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.
4. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, SONUÇLARIN DUYURULMASI ve BAŞVURU SONUÇLARINA İTİRAZ
Başvurusunu tamamlayan ve şartları sağlayan aday adayları arasından 2023 veya 2024 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSSP3 puanının %70 (yüzde yetmiş)’i ile İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilen sınavlardan YDS dengi sınavlardan alınan puanın %30 (yüzde otuz)’u hesaplanarak elde edilecek toplam puana göre her bir pozisyon için ayrı ayrı en yüksek puana sahip aday adayından başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre alım yapılacak, personel pozisyonunun 10 (on) katı aday Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınava çağrılacaktır.
KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyenlerin KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacak olup, yabancı dil sınavı puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.
Sıralamaya göre en son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir.
Giriş sınavına katılacak adayların listesi Genel Müdürlüğümüz internet sitesi www.mta.gov.tr üzerinden ilan edilecektir.
Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı ve Genel Müdürlüğümüz internet sitesi, www.mta.gov.tr üzerinden görüntüleyebilecektir. Bu ilan tebligat yerine geçecek olup ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.
Adaylar, başvuru sonuçlarına itirazlarını, başvuru sonuçlarının açıklanmasından itibaren 5 (Beş) iş günü içinde dilekçe ile “İLETİŞİM” bölümünde belirtilen adrese, yazılı olarak yapacaklardır. Süresinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Söz konusu itiraz neticesinde ilan edilen listelerde bir değişiklik olması durumunda güncel listeler Genel Müdürlüğümüz internet sitesi, www.mta.gov.tr adresinde yeniden ilan edilecektir. Güncellenen listeler ile ilgili adaylara ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.
5. SINAVIN ŞEKLİ, KONULARI, YERİ, TARİHİ ve SONUÇLARIN DUYURULMASI
Sınav sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınav sonucunda 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylar arasından puan sırasına göre, ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asil olarak, asil aday sayısı kadar aday da yedek olarak ilan edilecektir.
Sınav konuları, mesleki bilgiler ve başvurulan pozisyonun uzmanlık konularına uygun olarak “Özel Şartlar” bölümünde yer alan her bir pozisyon için belirtilen tüm konular ve hususlardır.
Adaylar sözlü sınav yeri ve tarihi bilgilerine Kariyer Kapısı Platformu ve www.mta.gov.tr üzerinden erişebilecektir. Adaylara ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.
Adayların kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesini (T.C. Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport) bulundurmaları gerekmektedir. Aksi halde adaylar sınavlara alınmayacaklardır.
Yapılacak sınavın sonuçları Genel Müdürlüğümüz internet sitesi www.mta.gov.tr adresinde ilân edilecektir. Ayrıca adaylar sınav sonuçlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı Platformu üzerinden görüntüleyebilecektir. Adaylar sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde sınav sonuçlarına “İLETİŞİM” bölümünde belirtilen adrese, yazılı olarak yapacaklardır. Süresinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren en geç 7 (yedi) iş günü içerisinde Sınav Komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir. Söz konusu itiraz neticesinde ilan edilen listelerde bir değişiklik olması durumunda güncel listeler Genel Müdürlüğümüz internet sitesi, www.mta.gov.tr adresinde yeniden ilân edilecektir. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Sınavı kazanan asil adaylara posta yolu ile yazılı bildirimde bulunulacaktır.
7. ÜCRET
Sözleşmeli Bilişim Personeline, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6’ncı maddesi hükmü uyarınca sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında (ek ödeme, fon, fazla mesai vs.) başkaca bir ödeme yapılamaz. Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının bu dokümanda “ÖZEL ŞARTLAR” başlığı altında belirtilen katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır.
Ancak Genel Müdürlüğümüz, yukarıdaki tavan ücretlerinin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.
8. DİĞER HUSUSLAR
Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin, kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların atamaları iptal edilecek, yapılan ücret ödemeleri geri alınacaktır. Ayrıca bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
Sınavı kazanan her bir adayın güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. (Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması neticesinde Değerlendirme Komisyonu tarafından memuriyet veya kamu görevine uygun olmadığı değerlendirilen adaylarla sözleşme imzalanmayacaktır).
9. İLETİŞİM
Adres:
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü
Çukurambar Mahallesi Dumlupınar Bulvarı
No:11 06530 Çankaya/ANKARA
Bilimsel Dokümantasyon ve Tanıtma Dairesi Başkanlığı
Teknik bilgi için irtibat telefonu: 0 (312) – 201 10 00/ Dahili 2600/2587/2555/2550
E posta adresi: mta@mta.gov.tr
Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı
Bilgi için irtibat telefonu: 0 (312) – 201 10 00/ Dahili 1902/2406/2407/1096
E posta adresi: personel1@mta.gov.tr