Öğretmenler Dikkat! Yeni Düzenlemeler ile Güvenlik ve Erişim Kolaylığı

Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle, uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerin aylık ek ödemeleri güncellendi.

Eğitim 26.10.2024 17:26:00 78 0
Öğretmenler Dikkat! Yeni Düzenlemeler ile Güvenlik ve Erişim Kolaylığı

Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle, uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerin aylık ek ödemeleri güncellendi. 2024 yılı itibarıyla yapılan değişiklikler, öğretmenlerin ekonomik iyileşmeler sağlamasını hedefliyor.

Yeni düzenlemeye göre, uzman öğretmenler için aylık ek ödemeler 3.581 TL ile 4.327 TL arasında, başöğretmenler için ise 7.163 TL ile 8.655 TL arasında olacak. Bu artışlar, öğretmenlerin maaşlarına yapılan yüzde 49,25’lik memur zammı ile birlikte değerlendirildi. Başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerin tazminat oranı, 2024 yılı itibarıyla yüzde 100’den yüzde 120’ye çıkarıldı. Ayrıca, kariyer basamaklarının belirlenmesinde 10 yıllık uzman öğretmenlik süresi zorunluluğu kaldırılarak, 20 yıl hizmet süresi yeterli hale getirildi. Düzenlemeler, öğretmenlerin iş yerindeki güvenlik ve çalışma koşullarına yönelik koruyucu hükümler de içeriyor. Başöğretmenlik unvanına erişim şartları kolaylaştırıldı; yazılı sınav ve mesleki çalışma şartları kaldırıldı. Bunun yerine, belirli eğitim programlarını başarıyla tamamlayan öğretmenler başvuruda bulunabilecek. Bu yeni düzenlemelerin, yaklaşık 230 bin öğretmeni kapsayarak öğretmenlik mesleğinin prestijini artırması bekleniyor. Öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerini kolaylaştırmak ve ekonomik durumlarını iyileştirmek amacıyla yapılan bu değişiklikler, eğitim camiasında olumlu bir etki yaratması hedefleniyor.


Haber Editörü

Hüseyin İSTEMİHAN

hüseyin.56@gmail.com

Siirt ve Şırnak Arasındaki Orman Yangını Korkuttu

Başkanvekili Erdal’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kızılay Başkanı Solmaz’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

2009-2024 Dönem Meclis Üyesi Türköz'ün Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başkan Lale, Cumhuriyet, 101 Yıldır Aydınlık Geleceğimize Yön Veren Güç!

İl Meclis Üyesi Güncü’nün 29 Ekim Mesajı

Başkan Gümüş’ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Erdem, Cumhuriyetin 101. Yılını Kutladı

Cumhuriyet’in 101. Yılı Baykan’da Büyük Bir Coşkuyla Kutlanacak

Siirt’e Üniversite Yurtları Çevresinde Denetimler Sürüyor


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.