Tarih: 01.07.2024 18:47

Raporlu İlaç Kullananlara İyi Haber: Artık Hastaneye Gitmeye Gerek Yok

Facebook Twitter Linked-in

Hastane Yoğunluğunu Azaltacak Yeni Düzenleme

Daha önce raporlu olarak düzenli ilaç kullanan hastalar, ilaçları bittiğinde tekrar doktora gidip reçete yazdırmak zorundaydı. Ancak, hastane yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen yeni düzenlemeyle, artık hastalar doktorlarına gitmek yerine aile hekimlerine başvurarak ilaçlarını yeniden reçete ettirebilecek. ATV Haber'de yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirmeye hazırlandığı bu düzenlemeyle aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi verilecek.

Raporlu İlaçlar Artık 1 Yıl Süreyle Yazılabilecek

Şu anda doktorlar raporlu ilaçları 3 aylık periyotlarla yazabiliyor. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte, bu süre 1 yıla çıkarılacak. Böylece hastalar her 3 ayda bir sadece eczaneye giderek raporlu ilaçlarını alabilecek. Bu değişiklik, özellikle kronik rahatsızlığı olan diyabet, hepatit B ve düzenli ilaç kullanması gereken kalp hastaları için büyük kolaylık sağlayacak.

İlk Aşamada Hangi Hastalar Faydalanacak?

Aile hekimleri, ilk aşamada kronik rahatsızlıkları olan hastalar için raporlu ilaçları yazabilecek. Diyabet, hepatit B ve kalp hastaları başta olmak üzere düzenli olarak ilaç kullanması gereken hastalar bu uygulamadan faydalanabilecek. İlerleyen dönemde ise raporlu ilaç yazılabilecek hastalıkların ve ilaçların sayısının artırılması planlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —