Tarih: 21.10.2024 19:31

VALİ KIZILKAYA, TÜM VATANDAŞLARI SİİRT KİTAP FUARI’NA DAVET ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

SİİRTLİLERİN HEYECANLA BEKLEDİĞİ "10. SİİRT GELENEKSEL KİTAP FUARI" 28 EKİM'DE BAŞLIYOR!


VALİ KIZILKAYA, TÜM VATANDAŞLARI SİİRT KİTAP FUARI’NA DAVET ETTİ

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl 28 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘10 Siirt Kitap Fuarı’na tüm vatandaşları davet etti.


Vali Kızılkaya, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en prestijli kitap fuarlarından biri olarak bilinen ve geçtiğimiz yıllarda binlerce kitapseveri ağırlayan Siirt Kitap Fuarı'nın, Valilik himayesinde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, 28 Ekim Pazartesi günü kapılarını açacağını belirtti.


Şehrimizin kültürel, düşünsel ve tarihi zenginliklerini yansıtan bu anlamlı etkinliğin, toplumun her kesimine hitap eden bir anlayışla gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Kızılkaya, “Eşsiz doğal güzelliklere sahip Siirt, zengin tarihsel birikimi ve inanç turizmiyle medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Huzur ve kardeşlik şehri Siirt'te her yıl daha da büyüyerek, bir kültür şöleni haline gelen Siirt Kitap Fuarı'nın bu yıl onuncusunu düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Siirt'in sosyal, kültürel ve sanatsal hayatına önemli katkılar sağlayan bu fuarın, şehrin kimliğiyle bütünleştiğini belirten Vali Kızılkaya, bu yıl fuarın "Cumhuriyetin Işığında Okuyan Siirt" temasıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vali Kızılkaya, ilimizde bir kültür şenliği havasında gerçekleştirilecek olan 10. Siirt Kitap Fuarına tüm vatandaşları davet ederek sözlerini tamamladı.


Ülkemizin önde gelen 100 yayınevi ve 45 yazarın katılacağı fuar, Siirt Park AVM'de düzenlenecek ve binlerce öğrenciyi kitaplarla buluşturacak. Ayrıca, öğrencilere dağıtılacak hediye çekleri ile diledikleri kitaplara ulaşma fırsatı sunulacak.


28 Ekim Pazartesi günü saat 10’da kapılarını açacak olan Kitap Fuarı, 3 Kasım Pazar gününe kadar, 10.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —