Şakir EROL

Tarih: 07.08.2024 06:48

ŞEHİT İSMAİL HENİYE - İFTİRALAR VE CEVAPLARI

Facebook Twitter Linked-in

ŞEHİT İSMAİL HENİYE - İFTİRALAR VE CEVAPLARI

1. Şehit İsmail Heniye 2012 yılında dönemin HDP Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesinde “Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek isteriz” şeklinde bir açıklaması oldu mu?

Elbette bu bir Siyonist propagandasıdır. İsmail Heniye 2012 yılında Filistin davasına destek için MHP Lideri Bahçeli, Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ve  HDP Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmeler yapmıştı. Daha sonraki yıllarda ortaya atılan “Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek isteriz” iftirası üzerine bizzat İsmail Heniye bir açıklama yayınlamış ve "Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek isteriz" dediği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlamış, Türkiye'nin içişlerini yakından veya uzaktan ilgilendiren hiçbir konudan bahsetmediğini ve görüşmelerdeki gündemin tamamen Filistin meselesi olduğunu belirtmişti. Şehidin kanı kurumadan yeniden atılan bu iftiralara zamanında Şehit İsmail Heniye resmi olarak cevap vermişti.

2. Şehit İsmail Heniye’nin birçok eşinin olduğu, kendisi 60 yaşını aştığı ve savaş devam ettiği halde genç bir hanımla daha evlendiği iddiaları doğru mu?

Elbette iftira. Üstelik çok açık bir iftira. İsmail Heniye’nin sadece 1 eşi vardı ve hep onunla evli kaldı. Başka herhangi bir evliliği veya başka eşleri olmadı. Katıldığı bir TV programında “yeniden evlenmek ister misin?” şeklindeki bir soruya gayet şık bir cevap vermişti.

3. Şehit İsmail Heniye’nin milyar dolarları mı vardı, çok zengin miydi?

İftiralardan bir iftira da bu. İsmail Heniye 63 yıllık ömrünün hemen tamamında sürgün ve suikastlerden sakınarak bir hayat sürdü. Tek evi Gazze’de Yahudiler tarafından yıkıldı. Bizzat o yıkılan evinde beni ağırladı. Oldukça mütavazi bir evi vardı ve çok sade döşenmişti. Hayatı boyunca o ülkeden bu ülkeye, o şehirden bu şehire hicret etmek zorunda kaldı ve yine gurbette şehit oldu. Lüks bir yaşantısı hiç olmadı. Uzun yıllar boyunca kamuoyu önündeydi ve yıllarca hep aynı elbiselerle ekran karşısına çıktı. Arama motorlarına ismini yazın ve karşınıza çıkan resimlerden kıyafetlerine bir bakın. En az 40 yıldır ekran karşısında olan bir insanın sayılı kıyafetinin olduğunu göreceksiniz. En basit günlük hayat konforundan uzakta, birçok şeyden mahrum bir halde yaşadı ve Rabbine de bu şekilde gitti.

Siyonistlerin ve onların kullandığı fitnecilerin peşinden giderek kendinize yazık etmeyin. İman eden biriyseniz iftirayı ve kul hakkını düşünün, iman ve ahiret günü sizin için önemli değilse bari olaya vicdan, mantık ve adalet nazarı ile bakın inşallah


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —